Michael Jackson Ayçiçeği Cennetinde
+11
Pinokyo
MakeBeLİEve
Gamze_bad
MJGokce
NotAlone
tubM
MJ-4EVER
nesronic
Alex
bo-bo
B'uu
15 posters
2 sayfadaki 3 sayfası
2 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
Geri: Michael Jackson Ayçiçeği Cennetinde
Üstteki yorumu yazarken aklımdan o geçiyordu benim de
Hemen bulalım en karizmatiğinden bir ayçiçeği
Hemen bulalım en karizmatiğinden bir ayçiçeği
tubM- Moderatör
Araştırdığım kadarıyla şöyle bir ifadeye rastgeldim:
"...Ayçiçeğinin genel merkezi Kuzey Amerika olup, halen ABD'nin orta kesimlerinde yabani olarak bulunmaktadır. Ayçiçeği ekonomik bir bitki olarak uzun ve değişik bir tarihçeye sahip olmakla birlikte, kesin olarak ilk tarımının yapıldığı yer ve zamanı bilinmemektedir. Yeni dünyada ilk göçlerden önce, Kuzey Amerika Kızılderilileri tarafından boya hammaddesi olarak kullanılmıştır..."
Kuzey Amerika= ABD= Los Angeles= Michael gibi bir bağıntı kurmuş olsam da kafamda bu kadarcık ipucuyla böyle bir şeye varmak tabiiki imkansız.
"...genelde Nisan ayı başı-Mayıs ortası arasında ekimi yapılır.
ayçiçeği 1-2-3 ay boyunca canlılığını sürdürür."
Lisa Mayıs'ta mı yaptı ayçiçeği çağrısını?
Acaba 1-2-3 ay mı kaldı BAM'a? Buradan o anlamı çıkarabilir miyiz?
Diğer yandan "ayçiçeği efsanesi faklı kaynaklarda farklı şekilde geçiyor. Bir araştırmama göre:
‘Efsaneye göre,Clytie ve Leucothoe iki kardeş İran (Persia) prensesidir.Clytie Güneş’e aşıktır.Fakat Apollon(Güneş Tanrısı olarak geçer) Leucothoe’ye vurulmuştur ve ona ulaşmak için bir plan yapmıştır.Bir gece kızların annesi kılığına girip odalarına girmiştir,ardından Leucothoe’nin yanına uzanıp kızın arkadaşlarının dışarı çıkmasını istemiştir.Yavaşça gerçek haline dönüşen Apollon’u gören Leucothoe ilk başta ürkmüş fakat daha sonra teslim etmiştir kendini bütün güzelliğiyle ortaya koyan Apollon’a…Apollon artık Leucothoe’ye aşıktır ve Clytie ile ilgilenmemektedir.Bu durumu fark eden Clytie ise kıskançlıktan kardeşinin aşkını babasına ve önüne gelene anlatmaya başlamıştır.Babaları Kral Orchamus,Leucothoe’yi diri diri gömdürür anlatılanlar üzerine..Ertesi gün Leucothoe’yi bulamayan Apollon durumu fark eder ve kızı gömülü olduğu yerden çıkarır,fakat artık çok geçtir.Kızın cansız bedenini Günlük-Sığla Ağacı’na dönüştürür.Bu ağacın reçineleri yakılarak Apollon Tapınağı’nda tütsü olarak kullanılacaktır.Clytie ise aşkından çılgına dönmüştür.Apollon ona artık görünmemektedir.Aramış durmuş gökyüzünde Güneş’i.Gördüğü zaman takip etmiş kafasıyla.Dokuz gün hiçbirşey yememiş,içmemiş ve devamlı ağlamış.En sonunda gövdesi solgun bir ota dönüşmüş,başı ise pırıl pırıl parlayan bir çiçeğe.Devamlı Güneş’e çevirmiş başını ve ona bakıp durmuş.İşte bu yüzden Günebakan derler Clytie’nin dönüştüğü bitkiye.’
Pek fazla ipucu diyebileceğimiz bir şey yok aslında bu mitolojik öyküde. Diri diri gömdürmenin sembolik bir anlamı olduğunu düşünsem de önce, daha sonra hikayenin kötü bitmesyle bu düşüncemden vazgeçtim.
"...Ayçiçeğinin genel merkezi Kuzey Amerika olup, halen ABD'nin orta kesimlerinde yabani olarak bulunmaktadır. Ayçiçeği ekonomik bir bitki olarak uzun ve değişik bir tarihçeye sahip olmakla birlikte, kesin olarak ilk tarımının yapıldığı yer ve zamanı bilinmemektedir. Yeni dünyada ilk göçlerden önce, Kuzey Amerika Kızılderilileri tarafından boya hammaddesi olarak kullanılmıştır..."
Kuzey Amerika= ABD= Los Angeles= Michael gibi bir bağıntı kurmuş olsam da kafamda bu kadarcık ipucuyla böyle bir şeye varmak tabiiki imkansız.
"...genelde Nisan ayı başı-Mayıs ortası arasında ekimi yapılır.
ayçiçeği 1-2-3 ay boyunca canlılığını sürdürür."
Lisa Mayıs'ta mı yaptı ayçiçeği çağrısını?
Acaba 1-2-3 ay mı kaldı BAM'a? Buradan o anlamı çıkarabilir miyiz?
Diğer yandan "ayçiçeği efsanesi faklı kaynaklarda farklı şekilde geçiyor. Bir araştırmama göre:
‘Efsaneye göre,Clytie ve Leucothoe iki kardeş İran (Persia) prensesidir.Clytie Güneş’e aşıktır.Fakat Apollon(Güneş Tanrısı olarak geçer) Leucothoe’ye vurulmuştur ve ona ulaşmak için bir plan yapmıştır.Bir gece kızların annesi kılığına girip odalarına girmiştir,ardından Leucothoe’nin yanına uzanıp kızın arkadaşlarının dışarı çıkmasını istemiştir.Yavaşça gerçek haline dönüşen Apollon’u gören Leucothoe ilk başta ürkmüş fakat daha sonra teslim etmiştir kendini bütün güzelliğiyle ortaya koyan Apollon’a…Apollon artık Leucothoe’ye aşıktır ve Clytie ile ilgilenmemektedir.Bu durumu fark eden Clytie ise kıskançlıktan kardeşinin aşkını babasına ve önüne gelene anlatmaya başlamıştır.Babaları Kral Orchamus,Leucothoe’yi diri diri gömdürür anlatılanlar üzerine..Ertesi gün Leucothoe’yi bulamayan Apollon durumu fark eder ve kızı gömülü olduğu yerden çıkarır,fakat artık çok geçtir.Kızın cansız bedenini Günlük-Sığla Ağacı’na dönüştürür.Bu ağacın reçineleri yakılarak Apollon Tapınağı’nda tütsü olarak kullanılacaktır.Clytie ise aşkından çılgına dönmüştür.Apollon ona artık görünmemektedir.Aramış durmuş gökyüzünde Güneş’i.Gördüğü zaman takip etmiş kafasıyla.Dokuz gün hiçbirşey yememiş,içmemiş ve devamlı ağlamış.En sonunda gövdesi solgun bir ota dönüşmüş,başı ise pırıl pırıl parlayan bir çiçeğe.Devamlı Güneş’e çevirmiş başını ve ona bakıp durmuş.İşte bu yüzden Günebakan derler Clytie’nin dönüştüğü bitkiye.’
Pek fazla ipucu diyebileceğimiz bir şey yok aslında bu mitolojik öyküde. Diri diri gömdürmenin sembolik bir anlamı olduğunu düşünsem de önce, daha sonra hikayenin kötü bitmesyle bu düşüncemden vazgeçtim.
MJGokce- Mesaj Sayısı : 45
iluminatiydi , satandı ,karanlik güçlerdi derken bu çiçekler içimizi açtı resmen.onların piramidi varsa bizim de ayçiçeğimiz var artık.
Misafir- Misafir
evet yaaMdenz demiş ki:iluminatiydi , satandı ,karanlik güçlerdi derken bu çiçekler içimizi açtı resmen.onların piramidi varsa bizim de ayçiçeğimiz var artık.
Gamze_bad- Mesaj Sayısı : 44
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.][Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
şu filmin sonunu biliyor musunuz?film 1970 yapımı .müzikleri oscara aday olmuş.italya fransa rusya ortak yapımı.ingilizce konuşulan ülkelerde sunflowers olarak gösterilmiş.sophia loren in kocası savaşa gider ama dönmez.bir çok asker gibi kayıp ilan edilir.kadın onun yaşıyor olduğuna inanarak onu aramaya başlar.vikipedide bilgi bu kadar.ben bilmiyorum.michael gibi sinema bilgisi derin olan biri biliyordur.
Misafir- Misafir
Hayal meyal hatırlıyorum gibi, çok eskiden izlemiştim sanırım, başka bir filmle karıştırmıyorsam eğer, kadın savaştan sonra kocasını bulmak için elinde bir fotoğrafla yola koyuluyor, iz süre süre sonunda kocasını bir köyde buluyor ama kocasının aslında başka bir kadınla evlendiğini falan öğreniyor...
Michael da evlenmiş olarak dönerse şaşırmam artık
nesronic- Admin
hmm.bu filmde de çiçekler ümitle bekleyen insanları temsil ediyor sanırım.en azından adamın yaşadığına sevindim.
Misafir- Misafir
nesronic demiş ki:
Ay, Daha neler
Bayılır kalırım artık.
Bi' de Lisa'ya olan aşkı yeniden depreştiyse
MJGokce- Mesaj Sayısı : 45
MJGokce demiş ki:nesronic demiş ki:
Ay, Daha neler
Bayılır kalırım artık.
hiç zannetmiyorum adam koskoca örgütü çökertcem diye uğraşırken birde evleneiyim bari demez....öyle bişi olursa da...bilemem artık...
MakeBeLİEve- Mesaj Sayısı : 63
lisa nın ophra röportajı bu gün yayınlanacakmış.bazı görüntüler nete düşmüş.bilin bakalım arka dekor için hangi çiçek seçilmiş
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Misafir- Misafir
)
Yok,sakın,olmaz Michael.Üçüncü bir evliliği kaldıramam.Kahrolurum.Eskiden Lisa'yı sevmezdim ama şimdi Michael'a yardım ettiği için onu da seviyorum.Ne olur evlenme Michael.Lütfen.(Sus Pinokyo )
Hoaxsın Oprah bölümü başlamıştır.Tüm believer camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını canı gönülden dilerim.
MakeBeLİEve demiş ki:MJGokce demiş ki:nesronic demiş ki:
Ay, Daha neler
Bayılır kalırım artık.
hiç zannetmiyorum adam koskoca örgütü çökertcem diye uğraşırken birde evleneiyim bari demez....öyle bişi olursa da...bilemem artık...
Yok,sakın,olmaz Michael.Üçüncü bir evliliği kaldıramam.Kahrolurum.Eskiden Lisa'yı sevmezdim ama şimdi Michael'a yardım ettiği için onu da seviyorum.Ne olur evlenme Michael.Lütfen.(Sus Pinokyo )
Hoaxsın Oprah bölümü başlamıştır.Tüm believer camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını canı gönülden dilerim.
Pinokyo- Mesaj Sayısı : 3337
ben bu röportajı çok merak ettim.görüntülerde Lisa nın surat ifadesi çok tuhaf.ikide bir gözlerini devirmeler,bi memnuniyetsizlik.ne sordu ki bu ophra cadısı,kızın moralini bozmuş sanki.
Misafir- Misafir
Mdenz demiş ki:lisa nın ophra röportajı bu gün yayınlanacakmış.bazı görüntüler nete düşmüş.bilin bakalım arka dekor için hangi çiçek seçilmiş
Wayy beeee
Lisa'nın yüz ifadeleri de merakımı iyiyce arttırdı yaa. Ne zaman elimizde olcak
sinem_mj- Mesaj Sayısı : 538
Lisa'nın yüzü hakikaten çok garip,bayağı da değişmiş, pek güzel gelmedi gözüme,hadi bakalım ne olacak,bizler için güzel olaylar diliyorum.
leydis- Mesaj Sayısı : 1233
Konuşmalar yayımlanmış .. Önemli yerleri çevirebilir miyiz acaba ?
Konuşmalar yayımlanmış .. Önemli yerleri çevirebilir miyiz acaba ?
Diğer sitede bir kısmının çevirisi yok muydu, yanlış mı hatırlıyorum
nesronic- Admin
Evet var oradan okudum ben.
leydis- Mesaj Sayısı : 1233
Buraya da aktaralım madem bir ara, elimizde bulunsun, kıtlık mıtlık çıkar Allah korusun, fazla çeviriden zarar gelmez
nesronic- Admin
Bu arada ben de yeni farkediyorum arkadaki dekoru izlerken farketmemiştim doğrusu
asmj- Mesaj Sayısı : 10
Kameranın gözümüze soktuğu o konsolmudur ,sehpamıdır onun üstünde duran kutunun tepesindeki işareti -tek göze-benzettim ben.
Pinokyo demiş ki:Kameranın gözümüze soktuğu o konsolmudur ,sehpamıdır onun üstünde duran kutunun tepesindeki işareti -tek göze-benzettim ben.
resmini çekip yükleyebilir misin ya da linkle birlikte, görüntünün kaçıncı saniyede olduğunu söyler misin? her yerden; gözdü, kulaktı, burundu, fazlaca gösterilmeye başlandı asabım bozuluyor
nunu- Mesaj Sayısı : 531
nunu demiş ki:Pinokyo demiş ki:Kameranın gözümüze soktuğu o konsolmudur ,sehpamıdır onun üstünde duran kutunun tepesindeki işareti -tek göze-benzettim ben.
resmini çekip yükleyebilir misin ya da linkle birlikte, görüntünün kaçıncı saniyede olduğunu söyler misin? her yerden; gözdü, kulaktı, burundu, fazlaca gösterilmeye başlandı asabım bozuluyor
Nunucum videoda görmedim yukarıda sinem'in yüklediği resim var orada farkettim.
Pinokyo demiş ki:nunu demiş ki:Pinokyo demiş ki:Kameranın gözümüze soktuğu o konsolmudur ,sehpamıdır onun üstünde duran kutunun tepesindeki işareti -tek göze-benzettim ben.
Nunucum videoda görmedim yukarıda sinem'in yüklediği resim var orada farkettim.
gördüm hayatım tmm. göze benziyor evet eğer ordaki de gözse, programın kimlerin kontrolüyle gerçekleştiği ve LMP cadısının söylediklerinin kaçının doğru olduğu sorgulanmalı, oprahı da sevmem zaten, lisa ya kalırsa 'cadaloz kadın' michaelın odada çocuklarla ne yaptığını bilemez, michael uyuşturucu kullanır eğer dış görünüm bazı şeylerin göstergesi ise lisa cadısı gözlerini açmakta neden bu kadar zorlanır hale gelmiş uyuşturucu mu kullanıyor? başka bir rahatsızlığı mı var. aşırı yaşlanmış kendileri-ne oldi rengi mi soldi-
eğer sandığın üstündeki göz değilse niye bizi içgillendirecek sembolleri gözümüze sokuyorlar
nunu- Mesaj Sayısı : 531
2 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
Similar topics
» Michael Jackson is alive! understand why did michael jackson faked his death [THE TRUTH]
» Michael Jackson Death Hoax - Official Michael Jackson Site
» Michael Jackson death-hoax-TMZ clues,that Michael is almost back? The houses of horror!
» Michael Forever Tribute Concert Promo - Michael Jackson's Death Hoax
» Michael Jackson's Kid They FAKED My Dad's Voice on 'Michael' Album
» Michael Jackson Death Hoax - Official Michael Jackson Site
» Michael Jackson death-hoax-TMZ clues,that Michael is almost back? The houses of horror!
» Michael Forever Tribute Concert Promo - Michael Jackson's Death Hoax
» Michael Jackson's Kid They FAKED My Dad's Voice on 'Michael' Album
2 sayfadaki 3 sayfası