Michael, onu öldüren anastezi tedavisinin aynısını Blanket'a da uygulatıyormuş...
+7
leydis
Pinokyo
speechless
rrain
MJSedef
MİsmailJ
nesronic
11 posters
1 sayfadaki 2 sayfası
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
Michael, onu öldüren anastezi tedavisinin aynısını Blanket'a da uygulatıyormuş...
Yani arkadaşlar, öncelikle şunu belirtmek istiyorum, Michael'ın güya ölümünden beri tüm dünyanın tek haber kaynağı neredeyse TMZ yani magazin ve tabloid basının lideri gibi bir şey işte, anlayın siz demek istediğimi. Burdan yola çıkarsak yani TMZ'nin yayınladığı her haberin sadece tabloid olduğunu, yalanlar silsilesinden ibaret olduğunu düşünürsek Michael'ın öldüğünden tutun da mahkeme haberlerine kadar herşey yalan demektir, ki zaten hepimizin ortak fikri de bu. Bu son haber de bence artık Michael'ın medyayla, tabloid basınla ve dünyanın bu yalan kaynaklardan beslenerek yalan haberleri gerçekmiş gibi yayınlayanlarla ciddi şekilde dalga geçtiğinin, kafa bulduğunun tescili gibi...
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
2008 Temmuz'unda Michael Blanket'i dişçiye götürmüş, çocuğun anasteziye ihtiyacı olmadığı halde Michael onu kandırarak, yüzüne gülerek kandırarak yani anastezi yaptormış ve gereksiz yere Blanket muayenehane de 2 saat boyunca anastez etkisi altında kalmış...
Nevada diş hekimleri odası belgeleri ele geçirmiş. Belgelre göre; diş hekimi Mark Tadrissi'in buna yetkisi yokmuş ve Michael ona böyle yapmasını söylemiş.
Kurul, Michael'ın ölümünden sonra diş hekimini takibe almış. bu kısmı tam anlayamadım ama doktor-kurul ve Michael'ın güya bunu talep etmesi ile ilgili karşılıklı suçlamalar var...
Sonrasını cidden pek anlayamadım, 2010'da doktor ve kurul arasında bir anlşma imzalanmış, doktorun masumiyeti üzerine olabilir çünkü sanki Michael'ın yaptırımı ile böyle bir şey yapıldığı iddiası var gibi anladım. Kurul bu konuda rapor hazırlamış, başta Blanket-Michael ile ilgili olarak bir disiplin olayı varmış sanırım ama sonra raporun güncellenmişinden Blanket çıkarılmış. Neyse böyle bir haber işte, belki bu doktorun adının başka bir şeyle bağlantısı vardır
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
2008 Temmuz'unda Michael Blanket'i dişçiye götürmüş, çocuğun anasteziye ihtiyacı olmadığı halde Michael onu kandırarak, yüzüne gülerek kandırarak yani anastezi yaptormış ve gereksiz yere Blanket muayenehane de 2 saat boyunca anastez etkisi altında kalmış...
Nevada diş hekimleri odası belgeleri ele geçirmiş. Belgelre göre; diş hekimi Mark Tadrissi'in buna yetkisi yokmuş ve Michael ona böyle yapmasını söylemiş.
Kurul, Michael'ın ölümünden sonra diş hekimini takibe almış. bu kısmı tam anlayamadım ama doktor-kurul ve Michael'ın güya bunu talep etmesi ile ilgili karşılıklı suçlamalar var...
Sonrasını cidden pek anlayamadım, 2010'da doktor ve kurul arasında bir anlşma imzalanmış, doktorun masumiyeti üzerine olabilir çünkü sanki Michael'ın yaptırımı ile böyle bir şey yapıldığı iddiası var gibi anladım. Kurul bu konuda rapor hazırlamış, başta Blanket-Michael ile ilgili olarak bir disiplin olayı varmış sanırım ama sonra raporun güncellenmişinden Blanket çıkarılmış. Neyse böyle bir haber işte, belki bu doktorun adının başka bir şeyle bağlantısı vardır
nesronic- Admin
Geri: Michael, onu öldüren anastezi tedavisinin aynısını Blanket'a da uygulatıyormuş...
Blanket niye ölmemiş o küçük kalbiyle de Michael o koskoca kalbiyle buna dayanamamış.Çok gerçekçi oynuyolar son günlerde .Büyük ironiye dönüştü hoax...
MİsmailJ- Mesaj Sayısı : 1022
Geri: Michael, onu öldüren anastezi tedavisinin aynısını Blanket'a da uygulatıyormuş...
A aa, senin ki de laf mı şimdi İsmail, Michael lıkır lıkır içmiş ya propofolü
nesronic- Admin
Laf değil tabiki de .Artık o kadar alıştık ki her iddiayı yalanlıyoruz mantık arıyoruz...Oysa yaşadığını bildiğimiz halde bu kadar araştırıyoruz...Samanlıkta iğne aramaktan beter değil iğneyi bulmak baya bi zor ...Neyse konuya geleyim.Michael döndüğünde çok gülücek ve dicekki o kadar attım nasıl inandınız imkansız olaylara dicek bizde gülcez çığlık atcaz kimse duymucak........
MİsmailJ- Mesaj Sayısı : 1022
MİsmailJ demiş ki:Blanket niye ölmemiş o küçük kalbiyle de Michael o koskoca kalbiyle buna dayanamamış.
Arkadaşlar Propofol Anestezik bir ilaç ve tek başına mg si aşılmadıkça öldürücü değildir MJ öldüren Lorazepam ve Sedatif ilaçları ile birleşmesi vede ambülansın 2 saat sonra yani mj için herşey bittikten sonra çağrılması oldu
İlaçları ve özelliklerini kullanım şekillerini burayada yazmak istiyorum bilmeyenler için :
Lorazepam Nedir ve Ne İçin Kullanılır?
Lorazepam benzodiazepin grubu ilaçlardan biridir. Lorazepam beyinde dengesiz hale gelmesi nedeniyle anksiyete (endişe, kaygı) veya hastalık nöbetlerine sebep olabilecek kimyasalları etkiler.
Lorazepam aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:
*kanser kemoterapisinin yol açtığı mide bulantısı - kusmanın önlenmesi ve giderilmesi;
*depresif ruh hali ve anksiyete rahatsızlıkları (endişe, kaygı, huzursuzluk hissi);
* cerrahi uygulamalar öncesinde hastanın operasyona hazırlanması.
Lorazepam burada yer almayan diğer tedavi edci amaçlar için de kullanılıyor olabilir.
Eğer Lorazepam'a ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da benzodiazepin grubu diğer ilaçlara alerjiniz varsa BU İLACI KULLANMAYINIZ
Sedatif nedir ?
sedatif ilaçlar sakinleşme, gevşeme meydana getirir Bu grup ilaçlar küçük dozlarda sedatif doz artılırsa hipnotik etki, daha dozun artırılmasıyla doğru orantılı olarak anestezi, koma ve solunum depresyonuna bağlı ÖLÜM MEYDANA GETİRİRLER.
Propofol Nedir
İki izopropil grubu bağlanmış fenol halkasından oluşur. Anestezi indüksiyo-nu ve idamesinde ve sedasyon amacıyla kullanılır. Suda erimediği için preparat-ları %1′lik yağ-su emülsiyonu formun-dadır. Proteine bağlanma oranı %98′dir. Lipit erirliği yüksektir. Hızlı bilinç kaybı (bir kol-beyin dolaşım zamam) ve hızlı uyanma (2-8 dk) sağlar. Bu özelliği nedeniyle günübirlik olgularda, küçük cerrahi girişimlerde tercih edilir. Karaciğerde inaktif metabolitlere yıkılır ve büyük oranda idrarla atılır.
Propofol, serebral kan akımını, oksijen tüketimini ve ICP’yi azaltır. Fokal serebral iskemide sodyum tiyopentale benzer koruyucu etki sağlar. Analjezik özelliği yoktur. Antikonvülsan özelliği olmadığı gibi epilepsi anamnezi olan hastalarda kullanımı da tartışmalıdır.
Kardiyovasküler sistemi ise deprese ederek, dozla ilişkili olarak kan basıncı ve kardiyak debiyi düşürür. Kalp atım hızını pek etkilemez veya hafif azaltır.Bu etkiler hızlı enjeksiyon ile, opioidlerle birlikte kullanıldığında ve ileri yaş grubunda daha belirgindir.
Kullanım Şekli:
Genel Anestezinin Başlatılması:
Erişkinler: 55 yaşın altındaki yetişkin hastaların çoğu için, 1.5-2.5 mg/kg yeterlidir. İndüksiyonda kullanılacak doz, anestezinin başladığını gösteren klinik belirtiler ortaya çıkıncaya kadar, hastanın reaksiyonuna göre titre edilir (her 10 saniyede bir yaklaşık 40 mg). Riskin arttığı hastalar için, uygulama hızı her 10 saniyede bir 20 mg olarak belirtilir.
Çocuklar: 3 yaşından küçük çocuklarda ve ASA sınıflandırmasına göre III ve IV. düzeydeki kullanılmamalıdır. Çocuklarda kullanılırken 10 mg/ml propofolün yavaş yavaş ve anestezi başlangıcının klinik belirtilerini gösteren yanıta göre uygulanması önerilir. Doz yaşa ve vücut ağırlığına göre ayarlanmalıdır. 8 yaşın üzerindeki çocuklar için yaklaşık 2.5 mg/kg doz gerekmektedir. Yaşlılar: 55 yaş üzeri hastalarda daha düşük dozlar önerilir.
Genel Anestezinin İdamesi:
Erişkinler: İdame, infüzyon ya da aralıklı i.v. bolus enjeksiyonları şeklinde kullanarak sağlamak mümkündür. İnfüzyon hızı veya aralıklı olarak verilecek ilaç miktarı ve sıklığı, hastanın klinik yanıtına göre ayarlanır. Tekrarlanan bolus enjeksiyonu uygulanacak ise doz 25 mg’dan 50 mg’a kadar olan miktarda artırılarak verilmelidir. Sürekli infüzyon uygulanacak ise 6-12 mg/kg/saat arasındaki dozlar uygulanmalıdır.
Çocuklar: Normal olarak saatte 9-15 mg/kg dozu güvenli anestezi sağlar.
Yoğun Bakım Ünitesinde Sedasyon: Doz, hastanın durumu ve cevabı, kan, lipit profili ve yaşam belirtisine göre bireysellleştirilir. Tercihen sürekli infüzyon kullanılır. Genellikle istenen sedasyon, 0.3-4 mg/kg/saat dozla elde edilir. Çocuklarda sedasyon amacıyla kullanılması önerilmez.
Propofol, erişkinlerde ve en az 3 yaşında olan çocuklarda, hastalar hastaneye yatırılarak veya yatırılmadan yapılan ameliyatlarda uygulanan dengeli anestezi tekniğinin bir bölümü olarak anestezi indüksiyonunda ve/veya idamesinde kullanılabilen, intravenöz bir anesteziktir.
MJSedef- Mesaj Sayısı : 131
davanın başından beri ilaçlarla ilgili anlatılan şeyler çok saçma olduğu gibi bu haberde de aynı saçmalık devam ediyor.acaba Michael ı çılgın bir ilaç bağımlısı gibi göstermeye mi çalışıyorlar.ama o zaman daha mantıklı haberler ve rakamlar olurdu.Bu haberin TMZ de çoıktığını düşünürsek acaba Michael medyanın kendi üzerindeki yalan söyleme potansiyelini mi göstermeye çalışıyor.?haberin bana saçma gelmesi şu yüzden:genel anestezinin ya da sadece sedasyon anestezisinin kullanıldığı diş tedavileri zaten var.özellikle çocuklarda,bazen bir yetişkine lokal anesteziyle yapılabilecek işlemler,çocuk izizn vermediği için genel anesteziyle yapılabiliyor.bu bir suç değil ki,uygun şartlar altında tabii.ayrıca Michael bu durumda oğlunun hiç bir şey hatırlamamasını talep edebilir.bu da bir suç değil.hastalar herşeyi talep edebilir.şartlar uygunsa,yetki ve ekipman varsa hasta uyutulur.böyle bir suçlama olamaz.ayrıca kimse diş tedavisinde aldığı ilaçlar yüzünden BAĞIMLI olmaz.bir kaç sigara içince bağımlı olbilirsiniz,bir kaç kere kokain alınca bağımlı olabilirsiniz.ama bir kaç kere ameliyat oldunuz diye ,haberlerde geçen bu anestezi ilaçlarına bağımlı olmazsınız.propofol ya da lorazepam bağımlısı olmak öyle kolay gelişen bişey değildir.asıl bu olay bana neyi hatırlattı biliyor musunuz?davanın başlayacağı tarihe bakın:25 ocak.yıllar önce 1994 te 25 ocak ta bu evan chandler denen adam rivayete göre Michael la anlaşmış ve paraları cebe atmıştı.yukardaki diş tedavisi ve blanket haberi de, diş hekimi olan evan dümbüğünün, kendi oğlunu sorguya çekmek için pentothal vermesini(pentothal in kullanım amacı da propofolle aynıdır ama çok daha tehlikelidir)Michael bu olayı davadan önce hatırlattı çünkü o zaman yapılan büyük bir haksızlıktı,çünkü pentothal altında verilen ifadeler çoğu zaman doğruyu yansıtmaz.adli sistem bile sanıklara bu yöntemi uygulamazken sırf bu olay yüzünden Michael suçluymuş gibi topa tutuldu.bir babanın böyle birşeye teşebbüs etmesini ise kimse yargılamadı.yargının böyle birşeyi delil kabul etmeye yeltenmesi de Michael a şundan korkmasına neden oldu:asla ADİL YARGILANMAYACAĞIM.sonra olan olayları biliyorsunuz:Temcit Pilavı.
(ayrıca Sedef ciğim verdiğin bilgilere teşekkürler.ben 16 yıldır anestezi teknisyeniyim bu ilaçları hemen hemen hergün kullanırım-kendime değil tabii-basının yaptığı bir şey de propofolle diğer sedatif ilaçların birarada kullanılmasını hataymış gibi anlatmak.oysa çoğunlukla birarada kullanılır ve komik olan şu ki;bu anestezinin en güvenli ve en az tehlikeli yöntemlerinden biridir.uygun şartlarda tabii.)
(ayrıca Sedef ciğim verdiğin bilgilere teşekkürler.ben 16 yıldır anestezi teknisyeniyim bu ilaçları hemen hemen hergün kullanırım-kendime değil tabii-basının yaptığı bir şey de propofolle diğer sedatif ilaçların birarada kullanılmasını hataymış gibi anlatmak.oysa çoğunlukla birarada kullanılır ve komik olan şu ki;bu anestezinin en güvenli ve en az tehlikeli yöntemlerinden biridir.uygun şartlarda tabii.)
Misafir- Misafir
Mdenz 16 yıldır anestezi teknisyeni olduğun için iznin olursa birşey sormak istiyorum;
Benim bu ilaçlarla ilgili fazla bilgim yok sadece eczacılar sitesinin yazdığı bilgileri kopyalayarak buraya aktardım
senin yazında
''bu ilaçları hemen hemen hergün kullanırım -kendime değil tabii'' demişsin
Benim merak ettiğim ve beni delirten kahreden içimi acıtıp kemiren soru :
Lorazepam,Sedatif ve Propofol bir arada kullanıldığında gerçekten öldürücümüdür..sedatif doz arttırıldığında bilgide yazdığı gibi dozun artırılmasıyla doğru orantılı olarak anestezi, koma ve solunum depresyonuna bağlı ÖLÜM MEYDANA getirirmi??
Bu ilaçlar gerçekten burda yazdığı kadar Ölümcülmü?? BUNU GERÇEKTEN MERAK EDİYORUM VE BİR ANEZTESİ UZMANI OLDUĞUN İÇİN BİLGİ İSTİYORUM..
Ayrıca sen hiçbir hastaya hepsini bir arada uyguladınmı ??
Eğer bu ilaçlar ölümlere neden oluyorsa hala neden satışına izin var
Ölüme yol açtığı anlaşılan ilaçlar kaldırılır vede üretilmezken neden hala kullanımlarına izin var??
Benim bu ilaçlarla ilgili fazla bilgim yok sadece eczacılar sitesinin yazdığı bilgileri kopyalayarak buraya aktardım
senin yazında
''bu ilaçları hemen hemen hergün kullanırım -kendime değil tabii'' demişsin
Benim merak ettiğim ve beni delirten kahreden içimi acıtıp kemiren soru :
Lorazepam,Sedatif ve Propofol bir arada kullanıldığında gerçekten öldürücümüdür..sedatif doz arttırıldığında bilgide yazdığı gibi dozun artırılmasıyla doğru orantılı olarak anestezi, koma ve solunum depresyonuna bağlı ÖLÜM MEYDANA getirirmi??
Bu ilaçlar gerçekten burda yazdığı kadar Ölümcülmü?? BUNU GERÇEKTEN MERAK EDİYORUM VE BİR ANEZTESİ UZMANI OLDUĞUN İÇİN BİLGİ İSTİYORUM..
Ayrıca sen hiçbir hastaya hepsini bir arada uyguladınmı ??
Eğer bu ilaçlar ölümlere neden oluyorsa hala neden satışına izin var
Ölüme yol açtığı anlaşılan ilaçlar kaldırılır vede üretilmezken neden hala kullanımlarına izin var??
MJSedef- Mesaj Sayısı : 131
canım ben anestezi uzmanı değilim,anestezi teknisyeniyim,bu ilaçları biz çok kullanırız.çoğunlukla da birlikte kullanırız.sedatif ilaçlar(lorezepam da sedatif ama biz onun daha etkili türevlerini kullanırız) ve propofol birlikte kullanınca öldürür diye bir şey yok.birbirlerinin etkisini artırırlar doğru,ama bizim kullandığımız şartlarda(yapay solunum desteği ki bunun basit yöntemleri de vardır,anestezi cihazı yoksa ambu denen taşınabilen bir alet de çözüm olabilir) buna müdahale etmek kolay olduğundan tehlikeli bir durum olmaz.propofolü severiz ,çünkü benzerlerine göre solunumu durdurma süresi daha kısadır.mesela evan chandlerın oğluna verdiği pentothal çok daha tehlikelidir,çünkü solunumu daha derin etkiler.sedatifler başka doktorlar tarafından da kullanılabilir,çünkü toksik dozda vermek için çok fazla vermiş olmak gerekir,tek başına tehlikeli değildir.ama propofolu yanlızca anestezi ekibi ve ekipmanının bulunduğu yerde uygulayabilirsin.ilacı verir vermez,çoğunlukla hasta nefes almayı durdurur.bu arad solunumu biz sağlarız ama bu etki çabuk geçer,kendisi solumaya başladıktan 5-10 dk.sonra da uyanır.sedatifleri eklemeyi severiz,çünkü uykuyu uzatır.ama bu kısa solunum durmasına hiç müdahale etmezsen,bir süre sonra kalp durur.propofolü tek başına verirsen bir ihtimal müdahele etmesen de solumaya kendi başlayabilir,ama sedatifle derinleştirdiysen,bu ihtimal de gider.tabii bunların hepsi dozlarla ilgili.ben propofole bağlı ölümle hiç karşılaşmadım.(allaha şükür)ama başka 2 ihtimal daha var:
1.anaflaktik şok.:propofolun içindeki katkı maddelerinden birine aşırı duyarlılık varsa,yani şiddetli alerji olursa ani ölüm olabilir ama Michaelın durumunda bakıyorum,anaflaksi hiç gündeme gelmedi.
2.septik enfeksiyon.:uzun süre önce çekilmiş propofol kullanılırsa,hastada bir kaç gün sonra yüksek ateşle başlayan bir süper enfeksiyon olur ki bu durum bizim olayda yok.
yani propofol,kendi kullanım alanında çok güvenlidir.ayrıca Michaelın uykusuzluk tedavisi yüzünden buna bağımlı olduğuna inanmıyorum.
1.anaflaktik şok.:propofolun içindeki katkı maddelerinden birine aşırı duyarlılık varsa,yani şiddetli alerji olursa ani ölüm olabilir ama Michaelın durumunda bakıyorum,anaflaksi hiç gündeme gelmedi.
2.septik enfeksiyon.:uzun süre önce çekilmiş propofol kullanılırsa,hastada bir kaç gün sonra yüksek ateşle başlayan bir süper enfeksiyon olur ki bu durum bizim olayda yok.
yani propofol,kendi kullanım alanında çok güvenlidir.ayrıca Michaelın uykusuzluk tedavisi yüzünden buna bağımlı olduğuna inanmıyorum.
Misafir- Misafir
çok teşekkürler Şengün bu olayın başından beri ilk defa adamakıllı bir açıklama okudum daha bir believer oldum şimdi
rrain- Mesaj Sayısı : 198
kullanılan rakamlardaki saçmalığı anlatabilsem size..vaktim olunca bunu da anlatayım,niye saçma deyip durduğumu anlatmak istiyorum.
Misafir- Misafir
Mdenz, açıklamaların için çok teşekkürler canım, çok bilgilendirici oldu, lütfen bize bilgi vermeye devam et.
İki nokta gönlümü daralttı, açıklamalarına dayanarak sormak istiyorum:
Umarım bu ihtimalleri çürütecek birşeyler vardır arkadaşlar, çünkü çok üzgünüm, umudum azaldı biraz.
İki nokta gönlümü daralttı, açıklamalarına dayanarak sormak istiyorum:
1- Alerjik reaksiyondan söz edilmişti aslında maalesef. Korumalardan birinin ifadesine göre, Michael'ı ilk gördüğünde, doktor, onun alerjik tepki verdiğini söylemiş. Bu durumda anafilaktik şok ihtimalini düşünebilir miyiz? Ama resmi raporlarda bahsedildiğini hiç görmedik.Michaelın durumunda bakıyorum,anaflaksi hiç gündeme gelmedi.
2- Propofolü eğer gerçekten Michael kendine yaptıysa (bana da saçma geliyor, ama düşünelim), bahsettiğin, o ilk baştaki solunum durmasına müdahale edilememiş oluyor ve kalp durmasına kadar götürmüş te olabilir. Doktor onu bu noktada bulmuş olabilir mi?... ilacı verir vermez,çoğunlukla hasta nefes almayı durdurur....ama bu kısa solunum durmasına hiç müdahale etmezsen,bir süre sonra kalp durur.
Umarım bu ihtimalleri çürütecek birşeyler vardır arkadaşlar, çünkü çok üzgünüm, umudum azaldı biraz.
speechless- Mesaj Sayısı : 7
Speechless, resmi yerlerde olay hep ''propofole bağlı solunum durması '' diye geçiyor.alerjik reaksiyondan ne otopside bahsedildi ne de savunma böyle bir şey söyledi.olayı ilk duyduğumda ben alerji olabilir demiştim,ama savunma böyle bir şeyin üstünde hiç durmuyor,''kendine yapmıştı '' diye saçma bir savunma uyguladılar.ayrıca Michael bu ilca bağımlıysa(birilerinin iddia ettiği gibi) daha önceki karşılaşmalardan birinde bu alerjinin ortaya çıkması lazımdı.doktor ilk anda kendini savunmak için alerji olmuş olabilir dediğine göre propofol hakkında o kadar da bilgisiz değil.ilk söylediği en mantıklısıymış ama vazgeçilmiş.artık neden vazgeçildi,orası tartışılır,belki olayın bu şekilde tuhaf gözükmesini Michael istemiştir.
ikinci durum yani kendine yapmış olabilir mi?
otopsi raporunu hatırladığım kadarıyla önceden bir çok sedatif ilaç yapılmış(doktor da bunu kabul ediyor zaten)ben bu ilaç listesini ilk gördüğümde gözlerime inanamamıştım.Michael kadar zayıf bir insan için onu uyutmaya fazlasıyla yetecek ilaçlar bunlar.üstüne bir de 25 mgr. propofol yapmış.Michaelın yattığı yerden doğrulup,bir enjektör alıp,flakondan ilacın geri kalanını çekip(ki geri kalan tam 17,5 mlt oluyor)sonra bu enjektörün içindekileri bacağından gitmekte olan serumun içine katmış olması bence bir mucize olur.bunu yapabilecek kadar bilincinin açık olmaması lazım.ancak bir taraftan diğerine dönerken yataktan düşebilecek kadar bilinci açıktır.tabii olay böyle olmuş olsaydı.ayrıca doktor ilacı 20 ml ye michaelın kendisinin tamamladığını söylüyor ama eczacının ifadesine göre 100 ml. lik formdan 255 tane almış.bu propofolun başka bir formu,olayda geçen başka bir formu.tam bir komedi.
ikinci durum yani kendine yapmış olabilir mi?
otopsi raporunu hatırladığım kadarıyla önceden bir çok sedatif ilaç yapılmış(doktor da bunu kabul ediyor zaten)ben bu ilaç listesini ilk gördüğümde gözlerime inanamamıştım.Michael kadar zayıf bir insan için onu uyutmaya fazlasıyla yetecek ilaçlar bunlar.üstüne bir de 25 mgr. propofol yapmış.Michaelın yattığı yerden doğrulup,bir enjektör alıp,flakondan ilacın geri kalanını çekip(ki geri kalan tam 17,5 mlt oluyor)sonra bu enjektörün içindekileri bacağından gitmekte olan serumun içine katmış olması bence bir mucize olur.bunu yapabilecek kadar bilincinin açık olmaması lazım.ancak bir taraftan diğerine dönerken yataktan düşebilecek kadar bilinci açıktır.tabii olay böyle olmuş olsaydı.ayrıca doktor ilacı 20 ml ye michaelın kendisinin tamamladığını söylüyor ama eczacının ifadesine göre 100 ml. lik formdan 255 tane almış.bu propofolun başka bir formu,olayda geçen başka bir formu.tam bir komedi.
Misafir- Misafir
Teşekkür ederim ayrıntılı cevabın için canım, biraz içim rahatladı.
Özellikle, 25 mg propofolün, 3-5 dakika sonra uyanmasına izin verecek kadar, az bir doz olduğunu düşündükçe, acaba mı diyordum.
Diğer sedatiflerin bile, hareketini kontrol edemeyecek hale getirebileceğini söylemişsin ya, işte buna sevindim. (Bakar mısın, nelere sevinir olduk, offf!)
Murray neden bu kadar saçma bir hikaye uydurdu acaba, bakalım göreceğiz.
Tekrar teşekkürler.
Özellikle, 25 mg propofolün, 3-5 dakika sonra uyanmasına izin verecek kadar, az bir doz olduğunu düşündükçe, acaba mı diyordum.
Diğer sedatiflerin bile, hareketini kontrol edemeyecek hale getirebileceğini söylemişsin ya, işte buna sevindim. (Bakar mısın, nelere sevinir olduk, offf!)
Murray neden bu kadar saçma bir hikaye uydurdu acaba, bakalım göreceğiz.
Tekrar teşekkürler.
speechless- Mesaj Sayısı : 7
allerjik reaksiyona iş bağlansaydı herşey bu kadar uzun sürmezdi ve olay çok daha basit gözükürdü.adli tıp hakkında çok bilgim yok ama bunun otopside görülebilecek bir şey olduğunu sanıyorum.TMZ de 20 ml.nin tamamı diye bir haber gördüğüm için 20 ml. lik formun kullanıldığını varsaydım.asıl duruşma bi başlasın bakalım o zaman doktor ne anlatacak?ripper olsaydım olayın olabilirlik sınırlarını zorlamak için şöyle de düşünebilir dim:tüm propofol önceden serumun içine konduysa birazı gittikten sonra serumun klembi kapatıldıysa ve doktor odadan çıktıysa,Michael bu klembi farketmeden açmış olabilir mi?bu bile zor bir ihtimal ki doktor zaten olayı böyle açıklamıyor,dikkat ettiyseniz olabilecek en saçma şekillerde açıklıyor.en son İçmiş olabilir e kadar getirdi.
Misafir- Misafir
Sadece 3 gün ders çalışayım,hoax tatili yapayım dedim.Yapmaz olaydım.Ben bir arpa boyu yol gidemezken,hoax tavan yapmış.E aşkolsun Michael yavaş biraz yetişemiyorum.
Pinokyo- Mesaj Sayısı : 3337
Şengüncüm detaylı açıklamalar için çooook teşekkürler ve şunu da ayrıca belirtmek istiyorum 25 Ocak ve Chandler bağlantın inanılmaz. Hoaxın başından beri en muhteşemlerinden biri diyebilirim. Gülsüm'ün dediği gibi daha bir believer oldum şimdi
Veeeeee MJbacılarım, MJağalarım vallaha Michael gümbür gümbür geliyor
Veeeeee MJbacılarım, MJağalarım vallaha Michael gümbür gümbür geliyor
nesronic- Admin
Nesrin bu gün seni gördüğüme sevindim
bu Blanket haberinin belki hoax açısından bir önemi olmayabilir ama Michael sanki şunu diyor:alın işte ben dünyanın her yerindeki herhangi bir babanın isteyebileceği bir şey istedim,siz işi ne halde sundunuz.oysa yıllar önce chandler kendi oğluna hem de kandırarak pentothal(bazı kaynaklar sodium amytal diyor ama bir şeyi değiştirmez) verdiğinde onu hiç yargılamadınız.
adam diş çekimi için vereceğini söylemiş ama çocuğu sorguya çekmişti.yanında da bir anestezi uzmanı vardı.aslında bu yöntem diş çekimi için kullanılmaz ,daha güvenli yollar vardır.ikincisi bu ilacın etkisi altındayken verilen ifadenin doğruluğuna güvenilmez.yanlızca konuşma üzerindeki otokontrol kaybolur.konuşulan şeyler doğrudur diye bir şey yok.o yüzden yıllar önce polis sorgulamasında kullanılmasından vazgeçilmiş.ama Michaelın olayında ilaç gazetelere yıllar önce olduğu gibi ''doğruluk serumu '' olarak yansıdı.Michael Jackson la görüşene kadar babasıyla doğru dürüst görüşmeyen çocuk,babası tarafından hiç çekinmeden dünyanın konuştuğu bir skandalın içine atıldı ve sahiplenildi.çocuk intiharla ilgili resimler falan çizmeye başladı.bu ruh halinde ilacı aldığında,yönlendirmeye açık soruların hepsine evet diye cevap verdi.konuşan sizin bilinçaltınızdır.mesela bir sınavdan çok korkarsınız,kopya çekmediğiniz halde çektiğinizi,hem de ayrıntılar vererek anlatabilirsiniz.o zaman da bazı uzmanlar bu ifadenin güvenilir olmadığını söylemesine rağmen,gazeteler ve adli makamlar bunu dinlemedi.Michael ın bu durımdan ne denli korkmuş olduğunu anlayabiliyorum.''bazen haklı olduğunuz halde yine de savaşmanız gerekir''yani kıyamet bu eski anestezi ilacı yüzünden kopmuştu.
bu Blanket haberinin belki hoax açısından bir önemi olmayabilir ama Michael sanki şunu diyor:alın işte ben dünyanın her yerindeki herhangi bir babanın isteyebileceği bir şey istedim,siz işi ne halde sundunuz.oysa yıllar önce chandler kendi oğluna hem de kandırarak pentothal(bazı kaynaklar sodium amytal diyor ama bir şeyi değiştirmez) verdiğinde onu hiç yargılamadınız.
adam diş çekimi için vereceğini söylemiş ama çocuğu sorguya çekmişti.yanında da bir anestezi uzmanı vardı.aslında bu yöntem diş çekimi için kullanılmaz ,daha güvenli yollar vardır.ikincisi bu ilacın etkisi altındayken verilen ifadenin doğruluğuna güvenilmez.yanlızca konuşma üzerindeki otokontrol kaybolur.konuşulan şeyler doğrudur diye bir şey yok.o yüzden yıllar önce polis sorgulamasında kullanılmasından vazgeçilmiş.ama Michaelın olayında ilaç gazetelere yıllar önce olduğu gibi ''doğruluk serumu '' olarak yansıdı.Michael Jackson la görüşene kadar babasıyla doğru dürüst görüşmeyen çocuk,babası tarafından hiç çekinmeden dünyanın konuştuğu bir skandalın içine atıldı ve sahiplenildi.çocuk intiharla ilgili resimler falan çizmeye başladı.bu ruh halinde ilacı aldığında,yönlendirmeye açık soruların hepsine evet diye cevap verdi.konuşan sizin bilinçaltınızdır.mesela bir sınavdan çok korkarsınız,kopya çekmediğiniz halde çektiğinizi,hem de ayrıntılar vererek anlatabilirsiniz.o zaman da bazı uzmanlar bu ifadenin güvenilir olmadığını söylemesine rağmen,gazeteler ve adli makamlar bunu dinlemedi.Michael ın bu durımdan ne denli korkmuş olduğunu anlayabiliyorum.''bazen haklı olduğunuz halde yine de savaşmanız gerekir''yani kıyamet bu eski anestezi ilacı yüzünden kopmuştu.
Misafir- Misafir
Mdenz demiş ki:Nesrin bu gün seni gördüğüme sevindim
Hoaxta okuduğum en güzel yorumlardan biri.Bende duble beliver oldum.Eline koluna,ağzına sağlık.
Bilgilendirdiğin için çok teşekkürler Şengüncüm,sayende bayağı mesleki bilgilere sahip olduk,bu hoax boyunca öğrendiğim şeylere bir bakınca bütün tahsil hayatım boyunca öğrendiklerime denk geliyor diyebilirim,masonluk,illüminati,küresel çeteler ve maceraları,anestezi bilgileri,vs vs vs bazen yüksek lisans yapayım diye aklımdan geçiriyordum vazgeçtim artık bir yüksek lisans öğrencisinin okuyacağı kadar kitap,yazı okumuşumdur artık bir Mj uzmanıyım diyebilirim hehe
leydis- Mesaj Sayısı : 1233
Mdenz demiş ki:Nesrin bu gün seni gördüğüme sevindim
nesronic- Admin
leydis demiş ki:Bilgilendirdiğin için çok teşekkürler Şengüncüm,sayende bayağı mesleki bilgilere sahip olduk,bu hoax boyunca öğrendiğim şeylere bir bakınca bütün tahsil hayatım boyunca öğrendiklerime denk geliyor diyebilirim,masonluk,illüminati,küresel çeteler ve maceraları,anestezi bilgileri,vs vs vs bazen yüksek lisans yapayım diye aklımdan geçiriyordum vazgeçtim artık bir yüksek lisans öğrencisinin okuyacağı kadar kitap,yazı okumuşumdur artık bir Mj uzmanıyım diyebilirim hehe
Güya ben yüksek lisans yapıyorum Leydisciğim ama aslında herşeyi burada öğreniyorum.Michael teorik değil,pratikle öğretiyor.Gözlerim dünyadaki en büyük kitaptır diyordu haklıymış.Hoax bitsin, bir Michaelloji bölümümü açsak mı ne yapsak.Hoax deneyimli Michael uzmanları yetiştiririz.Öğretmenler kim mi olsun tabiiiki biz.Burcu dekan olur,Nesrin bölüm başkanı,Şengün görsel sanatlar doçenti v.s v.s
Michael'ın öğrettiği şeylerden biri de bu galiba:Birimiz hepimiz ,hepimiz birimiz için
Misafir- Misafir
arkadaşlar öyle güzel tesbitler yapıp bilgiler paylaşıyorsunuzki merakla okuyup takip ediyorum.şengüncüm verdiğin bilgiler gerçekten aydınlatıcı.burda hiç bir şey asılsız idda edilmiyor.bu sitede idda edilen herşeyin bir açıklamsı ve ispatı var.iyi ki varsınız.hoaxla ilgili olarak arşatırmalar yapan,bilgiler veren,çeviriler yapan kısacası bizi her konudan haberdar etmeye çalışan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.sevgiler.
mjmyhero- Mesaj Sayısı : 502
Ben de her zaman takip ediyorum ama genelde mesaj yazamıyorum . O nedenle bize yardımcı olan,bilgilerini paylaşan herkese çok çok büyük emekleriniz için, çok çok teşekkürler . İnanın her kelimenizi , cümlenizi dikkatle ,merakla okuyorum . Ve her birinizi gerçekten çok seviyorum ..
hsbmj- Mesaj Sayısı : 228
Şengün abla inan kırılan umutlarımı son dönemlerde en çok yeşerten senin açıklamaların ve araştırmaların ..Ne kadar teşekkür etsem azdır yani
MJ-4EVER- Mesaj Sayısı : 2419
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
Similar topics
» Michael Forever Tribute Concert Promo - Michael Jackson's Death Hoax
» Michael Jackson's Kid They FAKED My Dad's Voice on 'Michael' Album
» Michael Jackson death hoax - Michael and videos of Lady Gaga and more
» Michael Jackson-Death Hoax - Michael and the tombstone of William Blake
» Michael Jackson death hoax- Clue-sum-up Part II-contratictions-but Michael is alive-no doubt
» Michael Jackson's Kid They FAKED My Dad's Voice on 'Michael' Album
» Michael Jackson death hoax - Michael and videos of Lady Gaga and more
» Michael Jackson-Death Hoax - Michael and the tombstone of William Blake
» Michael Jackson death hoax- Clue-sum-up Part II-contratictions-but Michael is alive-no doubt
1 sayfadaki 2 sayfası